داروی “سولفاسالازین” (?Sulphasalazine )میتواند از فرایند ایجاد
زخمهای مرتبط با سیروز کبدی جلوگیری کند.
پزشکان انگلیسی میگویند یک داروی ارزان قیمت و متداول میتواند از بیماریهای شدید کبدی جلوگیری کند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ، گروهی از پژوهشگران دانشگاه “نیوکاسل” انگلیس، پی بردهاند که داروی “سولفاسالازین” (?(Sulphasalazine میتواند از فرایند ایجاد زخمهای مرتبط با سیروز کبدی جلوگیری کند.
این دارو هماکنون برای درمان ورم مفاصل (آرتروز) و بیماری ورم روده مورد استفاده قرار میگیرد.
دانشمندان پیش از این گمان میکردند که زخمهای مرتبط با سیروز کبدی (زخمهای موسوم به فیبروز) فرایندی غیرقابل بازگشت است، اما تحقیقات جدید نشان داده است که اینگونه نیست.
تحقیق انجام شده بر روی حیوانات در دانشگاه نیوکاسل نشان داده که داروی سولفاسالازین میتواند به روند بهبود این زخمها کمک کند.
این تحقیق نشان داد که داروی مزبور ازتولید پروتئینهایی که موجب زنده ماندن سلولهای بافت زخم شده میشوند جلوگیری کرده و از این طریق فرایند بهبود را موجب میشود.
این پژوهشگران اکنون قصد دارند آزمایشهایی را با این دارو بر روی کبد انسان انجام دهند.
آنان اعتقاد دارند که این دارو توانایی بالقوه را دارد که جایگزین عمل پیوند کبد شود.
پروفسور “درک مان” مسوول این کار تحقیقی گفت که تنها بهبود ? ?تا ??? درصدی کبد میتواند تاثیر زیادی در کیفیت زندگی داشته باشد.
فیبروز حالت شایعی از کبد است که ممکن است در طول زمان و در صورت درمان نشدن بیمار به حالت غیر قابل درمانی به نام سیروز کبدی منتهی شود.
پزشکان به طور سنتی فیبروز کبدی را به وسیله بیوپسی (نمونه برداری با سوزنهای مخصوص از کبد) تشخیص میدهند.
بیماریهای کبدی پنجمین عامل اصلی مرگ و میر در انگلیس است.
طبق براوردها حدود ? ??درصد از جمعیت انگلیس مشکلات کبدی دارند که بیشتر این موارد به دلیل مصرف زیاد مشروبات الکلی و نیز مشکل چاقی ایجاد میشود.